ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“

Ние четем в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“


 1. „Коледна работилничка“ за учениците от немските паралелки на 9-ти и 10-ти клас

Седмица преди Коледа, ученици от 9-ти и 10-ти клас на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, вдъхновени от техните преподаватели по немски език, традиционно участваха в „Коледна работилничка“. Мероприятието се проведе в немската читалня на народна библиотека „Иван Вазов“. Тръпнещи от очакване за придобиване на нови и затвърждаване на досегашните си знания по немски език, момичетата и момчетата от паралелките с разширено изучаване на езика, преминаха през така наречените седем „станции“, където бяха изправени пред предизвикателството да търсят и намират отговорите на различни задачи, свързани с Германия и Коледните традиции и обичаи в тази страна.
Учениците бяха разпределени по групи като целта на тази дейност беше тяхното взаимодействие и ползата от екипната им работа. Една от най-интересните и изискващи креативност задача, беше презентирана от всяка група пред всички участници. Традиционни коледни песни, много моменти на забавление, споделеност, екипен дух, щастливи емоции и усмивки изпълниха залата на немската читалня. В успешните резултати от представянето на нашите ученици пролича и усърдната работа на техните мотивирани преподаватели, работещи по проект “Ефективно професионално развитие по чужд език“, програма Еразъм +, КД1. Любезните организатори бяха подготвили и коледна почерпка за всички любознателни, включваща типичните за Германия по това празнично време сладкиши. Какво по-хубаво от това, да имаш възможността да усетиш Коледния дух на Германия и в родната си страна!

2. Ученици от XI и XII кл. взеха участие във втория етап на кампанията "Грамотни ли сме?", като участваха в проведеното в ОДК състезание по български език на 6.11.2015 г. От явилите се 31 ученици 8 бяха отличени с награди на тържествена церемония в ОДК на 11.12.2015 г.

3.Традиционно е участието на наши ученици в състезанието по БЕЛ "Св. Иван Рилски". Тази  също участваха зрелостници от Гимназията – на 28.11.2015 година, които се представиха достойно.

4. На 13.12.2015 г. по инициатива на РИО се проведе състезание - дебат под надслов "Да се преборим с неграмотността!", с участието на 8 отбора от 5 училища. Учениците от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха на полуфинал и бяха отличени с грамоти и награди.

5. Учениците от 8 Б клас изработиха постер-послание към всички: "Десет причини да чета"

6. Осъществен е проект с ученици от 9-те класове "Аз прочетох тази книга. Прочети я и ти!"

7. На 15.01.2016 г. в Гимназията се проведе олимпиада по БЕЛ. Явиха се 32 ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас. Всички те показаха задълбочени знания по литература и много добра писмена култура. Петима от тях бяха оценени с „Много добър“ / 5.25/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар