НУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Кричим


Ние четем в НУ "Св. св. Кирил и Методий” град Кричим 

 Национална седмица на четенето – 07.12.2015 г. – 12.12.2015 г.


 „Да се научим да мечтаем чрез книгите“ е мотото, под което мина Националната седмицата на четенето в НУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Кричим.


Създаването на благоприятна среда е основна предпоставка за повишаване на интереса и мотивацията за усъвършенстване на уменията за четене. В класните стаи има оформен кът с книги. Така се създава възможност всяко дете да посегне към книгата.

Родителите на учениците изработиха къщичка за книгите и я напълниха с книжки. Учениците от първите класове направиха драматизации по приказките “Дядо вади ряпа“ и „Червената шапчица”
За второкласниците се проведоха състезания по правопис и краснопис.На 9.12.2015 г. учениците от третите класове посетиха Център за обществена подкрепа - гр. Кричим. Там, в присъствието на родители, проведоха състезание за "Най-добър четец". Родителите - госпожа Афъзалиева и госпожа Далаберова помогнаха в четенето на ученици, които срещат трудности в езиковото развитие.

На 10 декември ученици гостуваха и в библиотеката при Народно Читалище "Пробуда-1912", гр. Кричим. Домакините представиха презентация на тема: "Зимни празници". Децата научиха кога елхата е станала Коледно дърво и как празнуват в другите страни.
За верижно четене беше подбрана енциклопедията „Защо хората са различни” - една деликатна и актуална тема, от която малчуганите разбраха, че не трябва да бъдат агресивни един към друг, а да уважават другите и да бъдат толерантни към различията.
Най-големите, четвъртокласниците, проведоха състезания за най-добър четец и разказвач.ДЕТЕ, КОЕТО ЧЕТЕ, ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕ ЧОВЕК, КОЙТО МИСЛИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар