ОУ "Паисий Хилендарски" - Цалапица

Ние четем в ОУ "Паисий Хилендарски" - Цалапица 

Пети етап 2019-2020

  В Националната седмица на четенето учениците от начален етап при ОУ "Паисий Хилендарски" с.Цалапица се включиха в различни инициативи свързани с отношението им към книгата. Те участваха в изработването на рисунки по приказката на Брат Грим"Червената шапчица".По- малките ученици от първи "а" и първи "б" клас гостуваха на по-големите ученици от четвърти "б" клас и пети .Заедно четоха любими книжки.Много от първокласниците могат смело да заявят, че могат да четат.

   

Четвърти етап - 2018/2019


Национална седмица на четенето в ОУ "Паисий Хилендарски", с.Цалапица


На 24.11.2018 година учениците от ІІІа и ІІІб клас с класни ръководител г-жа Дзивкова и г-жа Михова представиха илюстрации по любими книжки пред съучениците си. Те трябваше да отгатнат по коя приказка е илюстрацията и да я разкажат. Във връзка с Националната седмица на четенето 22.10.2018 г. -26.10.2018 г. най-малките ученици от първи клас с кл. ръководител г-жа Иванова гостуваха на най-големите ученици от начален етап с класни ръководители г-жа Лесева и г-жа Гарова. Учениците от четвъртите класове четоха любими приказки на по-малките и се проведе състезание за най-добър четец.Победители са Йоана от ІV"а"клас и Алекс от ІV"б"клас.  Трети етап - 2017/2018


Седмица на четенето в ОУ "Паисий Хилендарски" с. Цалапица, общ. Родопи По повод "Седмицата на четенето в ОУ "Паисий Хилендарски", с. Цалапица се проведоха дейности на ученици от І до V клас, посветени на четенето. Организираха се м многоероприятия от страна на учителите. Разменно гостуване на по-големи ученици при по-малки, четене на любими книги, драматизации на народни приказки, най-добър краснопис, изработване на табла за родното място, картини и макети на приказни герои.

Втори етап - 2016/2017 

Книгознайковци


Представяме ви крайния продукт по мащабен национален eTwinning проект "Книгознайковци" с 46 партньори и 705 обхванати деца на възраст 5- 12 години, в който участвахме и ние - 3.клас от ОУ "Паисий Хилендарски" - с. Цалапица.
С благодарност към координатора Тони Панайотова за вълнуващите преживявания.
Четете за нас в е-книгата от стр.160 до стр.172.
Разгледайте и страниците на нашите приятели. Надяваме се да Ви е интересно! Най-малките ученици от първи клас направиха състезание "Аз пиша красиво". Учениците от 2 а и 2б клас четоха в клас. Разглеждаха новите книжки в библиотеката си. Направиха илюстрации на любими герои. На учениците от 4 клас гостуваха ПГ от ДГ "Пролет" с.Цалапица. Учениците от 4 клас направиха драматизация на "Чудна свирка" от Ран Босилек. Показаха на децата от ПГ любими книжки, а те им изнесоха рецитал от любими стихотворения.

Първи етап - 2015/2016

 На 22.04.2016 г., учениците от І-ви и ІІ-ри клас при ОУ "Паисий Хилендарски", с.Цалапица, посетиха местната библиотека  към НЧ "Светлина" и отбелязаха Деня на книгата- 23 април. Четоха откъси от любими книги.


Ден на детската книжка


Днес, 01.04.2016 г. учениците от ОУ "Паисий Хилендарски", с.Цалапица честваха 2 април - Ден на детската книжка. Изработиха табла и се забавляваха в четенето на детски книжки.


Учениците от 4 клас представиха драматизация на разказа "Любопитко" пред децата от подготвителна група на ОДЗ "Пролет" с. Цалапица. Гостите се представиха с преразказ на приказката "Червената шапчица". Учениците от 2 клас представиха драматизации по любими разкази и приказки пред своите другарчета.Няма коментари:

Публикуване на коментар