ДГ „Майчина грижа“ - Пловдив

ДГ „Майчина грижа“ гр. Пловдив в седмицата на Националното четене


По случай денят на Будителите децата от 4а група на детската градина „Майчина грижа“ посетиха читалището "Иван Вазов" в Старинен Пловдив. С активното съдействие на уредника г-н Матеев, те усетиха магията на непреходното книжовно изкуство , запознаха се с делата на велики исторически личности допринесли за духовното развитие и оцеляване на българският народ.

Матине край Коледното дърво се проведе в къща „Клианти.” Събитието е част от празниците„Светлина и надежда” 2018 и представлява съвместен проект на ОИ „Старинен Пловдив” и ДГ „Майчина грижа”.
Първо четиригодишните деца от II група изслушаха приказка за историята на Коледното дърво и дядо Коледа. После малчуганите участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички.

Не пропуснаха да покажат произведенията си в импровизирана изложба.След което се включиха в драматизация на приказка с дядо Коледа, където всяко дете влезе в ролята на приказен герой.
„За втори път гостуваме на къща „Клианти”. Нашите възпитаници с голям интерес участваха в различните занимания.С Коледните песнички, които подготвихме, искаме да поздравим нашите гостоприемни домакини.Пожелаваме на всички весели и щастливи Коледни празници”, сподели Светлана Джаникян, заместник-директор на ДГ „Майчина грижа”.
Малчуганите в хор казаха, че много са слушали през цялата година и са написали своите писма до белобрадия старец, като се надяват той да изпълни желанията им. Накрая децата получиха от любимите си лакомства- бонбони, донесени специално от дядо Коледа за тях.

  Децата на 2а група на ДГ „Майчина грижа“ се изявиха, като истински артисти, участвайки в драматизацията „ Под гъбката“ с помощта на студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“

Днес 11.12.17г. ДГ „Майчина грижа“ гр. Пловдив откри седмицата на националното четене, чрез маратон организиран с дейното участие на студенти 4 курс на ПУ „ Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив. Студентите бяха подготвили любими приказки от техните баби, предавани от поколение на поколение: „ Чухалче“ ; „ Отишла баба за дренки“; „Мама зайка и малкото зайче“. Прочетоха интересни приказки, които децата харесват „ Джуджетата и обущарят“; „Кученцето Вопо“, „Маргаритка любопитка“, „Трите прасенца“ , „Котето Том“.

Всички деца много се забавляваха, слушаха с интерес, разглеждаха илюстрациите от книжките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар