ПГ ”Св. Патриарх Евтимий” – Асеновград

Националната седмицата на четенето в ПГ ”Св. Патриарх Евтимий” – Асеновград


В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и седмицата на четенето от 7 до 12 декември, учениците от ПГ ”Свети Патриарх Евтимий” – Асеновград участваха в анкетата «Чета, защото…» на 7 декември и усъвършенстваха уменията си за четене на глас на 8 декември. Четенето в девети клас беше от старогръцките митове и легенди, в десети клас бе от книгата «Робинзон Крузо», в 11 клас – от повестта «Чичовци» на Иван Вазов, а в 12 клас - от «Песента на колелетата» на Йордан Йовков. Същия ден по класове се проведе и състезание по правопис, като победителите от всеки клас получиха отличен.

На 01.10.2015 година бе проведена среща с Елена Хайтова и Никола Гигов с ученици от девети и десети клас. Срещата бе посветена на новите произведения на двамата творци и на Николай Хайтов, учил в нашето училище.

На патронния празник на училището – 20 януари, бе учредена награда на името на Николай Хайтов. Първата награда се връчи за написването на есе на тема «Моят Хайтов». Наградите бяха връчени от Елена Хайтова и Никола Гигов . На първо място бе отличено есето на Иван Дафчев от 9 клас, заслужено второ място получи дванадесетокласничката Ебру Реджепова, а бронзът отиде при Диана Петрова от 10 клас. Поощрителни награди бяха връчени на Мария Господинова, Петя Тодорова и Румяна Борисова. Специалните награди бяха раздадени в стаята, посветена на Николай Хайтов, намираща се на първия етаж в училището.Няма коментари:

Публикуване на коментар