ОУ „Гео Милев“ - Пловдив

Ние четем в ОУ „Гео Милев“ - Пловдив

Етап 2018-2019

Петокласници в библиотеката


Учениците от Vа клас на ОУ „Гео Милев“ – Пловдидв в националната седмица на четенето посетиха на 23.10.2018 г. Народно читалище „Иван Вазов“ в Старинен Пловдив.

Те разгледаха библиотеката, запознаха се с правилата за ползване на книги, а трима от тях се сдобиха с читателски карти, тъй като взеха за пръв път книжки за прочит.
Новите читатели обещаха за спазят срока от 1 месец и да върнат акуратно прочетените книги обратно в библиотеката.
Управителят Александър Матеев прочете на петокласниците приказка за доброто, от която учениците сами определиха поуката, че ако направиш  добро, ще те сподели добро. (снимки)
Дейността е проведена от Анелия Кирова – директор и учител БЕЛ


- Приказките на баба - ІІ А клас
 
Второкласниците от иновативната паралелка ІІ А клас слушаха любимите приказки на бабата на своята съученичка Шермин. Една от тях беше "Спящата красавица", а друга "Снежанка и седемте джуджета".

- „Приказка за маймунките“
След като изслушаха приказката на баба, с помощта на учителката си Стоянка Йорданова, малките читатели от ІІ А клас създадоха своя приказка, като главни герои в нея бяха самите те. Учениците се забавляваха много, особено като четяха собствените си имена в приказката. Всеки се стараеше да измисли по нещо интересно за своя герой.
Приложение – Приказка за маймунката

- „Моята любима приказка“
Учениците от ІІ А клас направиха илюстрации на своята любима приказка. Най-Рисунките на децата се подредиха на специално за целта табло. (снимка) разположено в класната стая. (снимка).


Етап 2015-2016

ОУ „Гео Милев“ в Националната седмица на четенето

ОУ „Гео Милев“ се включи в Националната седмица на четенето, организирана от МОН от 7 до 12 декември, част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015 - 2016 година. На четвъртия ден, 10.12.2015 г. се проведе училищен маратон на четенето, в който се включиха и децата от подготвителните групи. На поканата ни за подкрепа на инициативата се отзоваха различни публични личности. Старта на маратона бе даден от инж. Борислав Стаматов – зам.-кмет на район Централен, който прочете на петгодишните и шестгодишните малчугани приказката „Дядо Коледа и вълшебните играчки“. Щафетата бе продължена от г-жа Колибарска – библиотекар от НБ“Иван Вазов“ с приказката „Дядовата ръкавичка “. Децата от ПГ поздравиха гостите с коледни песни и ги поканиха пак да им гостуват. След това празника на приказката „ С баба приказки разказвам“, в който се включиха учителки и баби. След обед, по време на заниманията в ПИГ, при учениците от 2 клас гостуваха ученици от ХІ клас на НГСЕИ, специалност „актьорско майсторство“ под ръководството на Зоя Капон. Те прочетоха приказки на децата.

1. Малчуганите в очакване на старта на маратона

Няма коментари:

Публикуване на коментар