ЕГ „Иван Вазов”- Пловдив

Ние четем в ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив


Четвърти етап 2018-2019 година


Национална седмица на четенето /22 - 26 октомври 2018 г./ в ЕГ „Иван Вазов” - ПловдивЗа пореден път учениците от гимназията с ентусиазъм се включиха в Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014-2020/.

На 22.10.2018 г. в училищната библиотека бяха раздадени наградите за литературния конкурс, посветен на 60 - годишнината на ЕГ „Иван Вазов”. Илко Василев - зам. директор на гимназията благодари на управителя на ИК „Хермес” г-н Стойо Вартоломеев за предоставените ваучери на младите автори и поздрави всички участници за прекрасните им творби. Компетентно жури / писателите Недялко Славов, Ина Иванова и Елеонора Пенева излъчи победителите /.

Пловдивският поет, писател и драматург Недялко Славов връчи грамоти на участниците и ги покани на спектаклите на международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия” - 2019 г.

На 23.10.2018 г. в библиотеката на гимназията УБС /Училищен библиотечен съвет/ организира среща разговор с Александър Секулов - писател, поет и журналист, драматург на пловдивския драматичен театър. В навечерието на 60-годишния юбилей на гимназията ученици и учители разговаряха за полезността и удоволствието от общуването с книгите. Гостът представи „Островът”- роман за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти. „А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето” - каза авторът. Той разказа и за двете свои постановки: „Дебелянов и ангелите” в Пловдив и „Няма ток за електрическия стол”, която ще бъде поставена в чикагския театър „Trap Door“.

Раздаде множество автографи и обеща нови срещи.

На 25.10.2018 г. бе финалът на кампанията „Избор на 10-те най-четени български книги от учениците в Пловдив”. Малко преди това - на 22.10.2018 г.- БНТ2 излъчи в своето предаване „Знание.БГ” интервю с новото ръководство на УБС и доброволците, включили се с ентусиазъм и желание в кампанията. Всички те, след приключване на гласуването, преброиха бюлетините в училищната библиотека и записаха броя на гласовете за всяка книга. Българската класическа литература е предпочитана от учениците на ЕГ ”Иван Вазов”. Най-много гласове те дадоха за романа „Тютюн” на Димитър Димов. Следват „Под игото” на Иван Вазов и „Железният светилник” на Димитър Талев.
Ентусиазирано, масово и креативно бе участието на учениците от ЕГ „Иван Вазов” - Пловдив в Националната седмица на четенето през октомври 2018 г.
Сдружение „Хайдути” гостува в ЕГ „Иван Вазов”
за Деня на будителите

            В навечерието на 1-ви ноември - Деня на народните будители - в кинозалата на гимназията ученици и учители разговаряха за българската история, за онези смутни времена, когато „и ние сме имали свои светли герои и светли дати”. Силвия Димитрова, учител по български език и литература, представи гостите и честити празника на съвременните български будители.
            „Пресъздаваме един период от нашата история, епохата от ХVІІІ-ХІХ век, в която важно място заема народният закрилник и герой - хайдутинът, и се стараем да покажем максимално исторически достоверно неговото облекло и въоръжение” - подчерта г-н Иван Тонев - съучредител, член на Управителния съвет и байрактар на сдружението. Г-н Тонев показа оригинално хайдушко облекло, разказа за филма, който са решили да създадат по романа на Вера Мутафчиева „Летопис на смутното време”. Той представи и най - младия член на сдружението - Константин Амбарев, ученик от ХІІ-д  клас на ЕГ „Иван Вазов”.

            Срещата разговор продължи в училищната библиотека, където учениците разгледаха оригинални хайдушки оръжия, автентична носия от Кюстендилския край и редица предмети от бита на българина през този период.
Трети етап 2017-2018 година

Национална седмица на четенето в ЕГ „Иван Вазов”           
 В ЕГ „Иван Вазов” през Националната седмица на четенето /11-15 декември 2017 г./, организирана от Министерство на образованието и науката в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността / 2014 - 2020 г./ се реализираха интересни инициативи, в центъра на които бяха четящите млади хора и удоволствието от четенето.
            На 12.12.2017 г. в училищната библиотека се проведе литературна викторина „Кой кой е?” с учениците от Х-б клас /испански език/.  На въпросите „Авторът на Рибния буквар е…; ”Кои са учениците на Кирил и Методий?”; „Кой старогръцки писател е наречен „баща на трагедията”? и др. те отговаряха точно и изчерпателно. Наградите бяха книги: Габриела Мистрал „Всички щяхме да сме царици” - двуезичен поетичен сборник и „Разкази от Чили” - антология. Истинско удоволствие бе прочитането на стихотворения на испански език от учениците Симеон Станев и Микаела Генова.
  
          На 14.12.2017 г. в ЕГ „Иван Вазов” по покана на УБС /училищен библиотечен съвет/ и Ателие „Творческо писане” гостува младият поет, драматург и прозаик Иван Димитров. Срещата се проведе в училищната библиотека и протече като непринуден разговор за смисъла на четенето и писането. Гостът прочете откъси от най-новата си книга „Силата на думите”. Посланието, което остави на учениците от ЕГ „ Иван Вазов”, гласи:
„Помнете кои сте, бъдете идеалисти, мечтайте…И не забравяйте да се усмихвате.”


Втори етап 2016/2017

Недялко Славов представи в ЕГ „Иван Вазов” най-новия си роман „Камбаната”На 17.11.2016 г. по покана на УБС /Училищен библиотечен съвет/ в ЕГ „Иван Вазов” гостува Недялко Славов - съвременен български поет, писател и драматург

В училищната библиотека авторът на „Камбаната” разгледа „Книги с автограф” и попълни витрината с екземпляр от уникалния си роман, който е един камбанен звън за силата на нашата вяра.

Г-жа Силвия Димитрова - преподавател по български език и литература - представи госта пред учители и ученици от всички степени в гимназията.

Срещата протече като непринуден диалог, в който аудиторията активно се включваше със своите въпроси. Жив ли е българският национален дух днес, какво е мястото на младите във все по-разширяващия се и заплашващ да ги обезличи глобален свят - това бяха темите, които разискваха писателят и нашите ученици. 

В края на срещата разговор мнозина си взеха книга с автограф от автора и се снимаха за спомен.

„Поздравления за сърцатата ви вяра в книгите и в духа!”- написа в „Чети и сподели” на училищната библиотека Недялко Славов. 

Националната седмица на четенето в ЕГ „Иван Вазов”


 На 10.10.2016 г. със срещата на Мануел Рико Рего, испански поет, разказвач и литературен критик с ученици и учители от гимназията, стартира Националната седмица на четенето в ЕГ „Иван Вазов”. Ученици от УБС /Училищен библиотечен съвет/ подготвиха информация за неговото творчество и разпространиха флайъри за събитието. Гостът посети училищната библиотека - разгледа испанската художествена литература, новите енциклопедии и справочници, дарение от Испанското посолство и подари екземпляри от своите сборници “Lugares propicios” и “Los dias extranos”. Негови събеседници и преводачи бяха Пламена Чотова, Елена Джоглева, Елиса Пеева и Габриела Георгиева от ХІІ-а клас /членове на УБС/
Цялата информация
На 03.06.2016г. в ЕГ „Иван Вазов” ученици, учители и родители първи се включиха в дарителската кампания на БНТ2 за събиране на книги за нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната. В училищната библиотека само за 4 дни бяха събрани повече от 50 - запазени и в добро състояние книги - трилъри, фентъзи, съвременна българска и чужда преводна литература…
Цялата информацияПърви етап 2015/2016

ЕГ ”Иван Вазов” и Националната библиотечна седмица /09 - 13 май 2016 г./

"Библиотеката - място за всеки“ бе темата на Националната библиотечна седмица, организирана за единадесета поредна година от ББИА /Българска библиотечно-информационна асоциация/.
По време на кампанията в ЕГ „Иван Вазов” се проведоха разнообразни инициативи, свързани с най-ценното творение на човешкия род – книгите: - „По стъпките на пачето перо и пишещата машина”- интерактивна игра с приятели и съученици в училищната библиотека. УБС /училищен библиотечен съвет/ изготвиха цветни табла, подбраха цитати от неизучавани в училище произведения на български и чужди автори и ги разлепиха в коридорите на гимназията. Големи зелени стъпки отвеждаха любопитните към УБ. Всеки нетърпеливо търсеше от библиотечния фонд книгите с цветни разделители…За победителите имаше изненади.
- „Какво се случи за една година”- оформен изложбен кът с материали от проведените инициативи на УБС в ЕГ „Иван Вазов”- плакати, фотоси, флаери, снимки, картички…
- „И търсят духът на Караджата!”- библиографски преглед /176 год. от рождението на Стефан Тодоров Димов - Стефан Караджа /.
- „И сенките ни тихо ще се слеят”- един час в училищната библиотека с интересни факти и събития от живота на Пенчо Славейков, свързани с т. н. „немски поетки” - Анна Ритер, Текла Линген и Рикарда Хух /150 год. от рождението на Пенчо Славейков/.

Ключовото събитие през тази национална библиотечна седмица бе гостуването в Дарик радио на 11.05.2016 г. и отбелязването на първия рожден ден на УБС. Интервюирани бяха Пламена Чотова и Елена Джоглева от ХІ-а клас в деня, когато честваме паметта на светите братя Кирил и Методий и професионалния празник на библиотекарите. „Обичайте книгите, те се отблагодаряват!“ - бе тяхното послание от ефира на Дарик радио.ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив и Световният ден на книгата и авторското право - 23.04.2016 г.


На 21.04.2016 г. УБС /училищен библиотечен съвет/ при ЕГ „Иван Вазов” организира „Среща с автограф”. Силвия Томова представи своя нов роман „Печатарят”, с който талантливата писателка категорично утвърждава своето място в съвременната българска литература. Събитието бе посветено и на 450-та годишнина от издаването на първата българска печатна книга, дело на Яков Крайков, чийто образ тя пресъздава в романа.

На фона на мултимедийната презентация „Българско книгопечатане” /изготвена от библиотечния специалист/ пред ученици и учители Силвия Томова разказа за интересния живот на Яков Крайков, който от послушник, зограф и преписвач сбъдва мечтата си и стига пеш до Венеция - плаващия рай на писаното слово. Учениците зададоха вълнуващите ги въпроси на авторката: „Кои са Вашите източници, довели до изграждането на сюжета в „Печатарят?”; „Как се роди идеята за създаването на този роман?”; „Предстои ли издаването на нов роман и ако е така - с какъв сюжет е той?”… Представители на УБС поднесоха цветя и папка с литературния алманах, включващ творби на наши ученици. В „Чети и сподели” на училищната библиотека Силвия Томова написа: „Историята определя какви сме! Знанието извежда ума от тъмата.”В хода на събитието за насърчаване на четенето и общуването с книгите, се проведоха и редица други инициативи:

· В час по български език и литература ученици от ІХ-в клас четоха откъси от „Печатарят” на Силвия Томова.

· „Ние и книгите” - уникалната кошничка, дело на Ния Младенова от VІІІ-б клас, бе допълнена с мисли и крилати изречения за библиотеката и книгите, които провокират нашето въображение, карат ни да мислим, обогатяват езика ни.

· „Чета, следователно съществувам” - библиографски преглед, изготвен от Г. Кривчева за часа на класа.

· „Любопитно от света на книгите” - изложбен кът във фоайето пред библиотеката с интересни материали за най-старите книги в света и 10-те най-скъпи книги в света; за най-малката книга и за най-голямата - Атласа „Кленке”.

· През месец април 2016 г. се проведе поредното състезание на инициативата „Народните будителите и Аз” между учениците на ЕГ „Иван Вазов” и ПГСАГ "Арх. Камен Петков" в Пловдив. За порен път нашият отбор /под компетентното ръководство на преподавателя по български език и литература Илко Василев/ победи безапелационно и получи заслужени овации.

· За 140-та годишнина от Априлското въстание бе ситуирана изложба с материали от „Реликви на българската национална епопея”, магнити и картички от Копривщица и Панагюрище.

· Ученици от ЕГ „Иван Вазов” /различни степени/ активно участваха в кампанията „Избор на 10-те най-четени книги от учениците в Пловдив” и гласуваха за своята любима книга както по интернет, така и в импровизираната урна в училищната библиотека.

Проведените инициативи в ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив са част от "Общински план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 г."Осмокласниците в ЕГ „Иван Вазов”- активни читатели на училищната библиотека


По традиция първи осмокласниците посещават училищната библиотека и се запознават с богатия и разнообразен по съдържание библиотечен фонд. Интересна и полезна за тях тази година бе информацията на библиотечния специалист за усвояване на библиотечно - библиографски знания /по степени/ и изграждане на информационна грамотност и култура у учениците. В своята беседа „Аз чета всеки ден. А ти?” г-жа Г. Кривчева подчерта, че книгите могат да провокират и да променят мисленето на читателя. И „преди да посегнем към книгата, трябва да имаме потребност за нея, защото, след четенето идва мисленето”. Учениците са единодушни в едно - четенето е избор, който всеки прави сам, но това помага за изграждане на грамотност и читателска култура.

ЕГ „Иван Вазов” се включва активно в „Младият Пловдив чете 2016”Среща разговор с Александър Чобанов - писател и сценаристНа 23.02.2016 год. талантливият писател и сценарист на култови телевизионни продукции Александър Чобанов се срещна с учители и ученици в кинозалата на ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив.

Преди срещата младият автор разговаря с г-жа Мариана Димитрова - директор на гимназията и преподавател по български език и литература - и остана очарован от атмосферата в училище, от интереса към него като български творец.

Г-жа Силвия Димитрова представи госта на очакващите го с нетърпение и любопитство ученици /от всички степени/, преподаватели и други ценители на литературата. Представителите на УБС /училищен библиотечен съвет/ заеха първите редове и първи зададоха своите въпроси: „Личният опит или творческа фантазия е причината за създаването на романа „Хлапета”?, „Кои са любимите Ви български автори?”, „Как се работи в екип при писане на сценарии и има ли стриктни правила за развитието на фабулата?”…Младият творец прочете разказа „Маркес, или сто години нещо си” от най-новия сборник с разкази „Квантова градина” с което спечели нови читатели и редица почитатели.

Пламена Чотова и Елена Джоглева /ХІ-а клас/ приятно изненадаха Александър Чобанов с юбилейна папка на гимназията и литературен алманах с ученически произведения.

Организаторите на срещата благодарят на журналистите Владислав Севов от Българска Национална Телевизия - БНТ2, Илия Димитров от Меdia Cafe, Деляна Лукова от „Уча в Пловдив” и Екатерина Костова от Дарик радио за медийното отразяване на събитието.

Владимир Зарев - българският Балзак – гостува в ЕГ „Иван Вазов”- гр. ПловдивСреща разговор с един от най-ярките съвременни български белетристи - Владимир Зарев - събра ученици и преподаватели в кинозалата на ЕГ „Иван Вазов”.

Известният писател бе посрещнат от членове на УБС /училищен библиотечен съвет/ в библиотеката, където с интерес разгледа „Книги с автограф” и се информира за дейността на младите любители на стойностната книга.

Придружен от съпругата си, поетесата Мирела Иванова, Владимир Зарев се срещна с директора на ЕГ „Иван Вазов”- г-жа Мариана Димитрова - и разгледа музейната експозиция на гимназията.

Силвия Димитрова представи госта пред участниците в срещата с думите: „Пред вас е един жив класик на българската литература, автор на 18 романа, който не спира да твори”.

Владимир Зарев разказа за творческия си път, за бъдещите си планове и коментира някои от издадените си романи /"Разруха", "Светове" и трилогията "Битието", "Изходът" и "Законът" /. Успял да провокира интерес у учениците, гостът любезно отговори на въпросите, вълнуващи най-младите почитатели на литературата.

Интерес предизвикаха неговите наблюдения върху формирането на българското общество след демократичните промени през 1989 год., лутанията и търсенията на интелигенцията. Незабравими ще останат думите му за силата на словото и вярата, която носи у себе си, че младото поколение е призвано „да спаси истинската свобода, да спаси България”.

С удоволствие Блага Запрянова /ХІІ-ж клас/ от училищния библиотечен съвет поднесе на госта юбилейна папка и литературен алманах с произведения на ученици от гимназията, а Владимир Зарев, приятно изненадан, подари на училищната библиотека свой екземпляр от най-новия си роман „Орлов мост”. 

Участниците в срещата разговор имаха възможност да си закупят книгата и да получат автограф от автора.

Организаторите от училищния библиотечен съвет „запечатаха” моменти от гостуването на „българския Балзак” в родното училище.Ние четем - среща разговор с Дилиян Манолов и неговите стиховете от „Водопадане”На 01.03.2016 г. по покана на Училищния библиотечен съвет в кинозалата на ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив ученици и учители се срещнаха с бившия възпитаник на гимназията - Дилиян Манолов, който представи своята дебютна стихосбирка „Водопадане”.

Водещата Блага Запрянова /ХІІ-ж клас/ зададе първия си въпрос: „Как се чувстваш отново в родното училище сред своите преподаватели?”. Дилиян Манолов - искрено развълнуван - благодари на всички, които са му преподавали и благодарение на които е съхранил своя позитивизъм за годините в ЕГ „Иван Вазов”. Невена Кумчева /VІІІ-и клас/ „атакува” младия автор със своите въпроси: „Кога започна на пишеш?”; „Откъде черпиш вдъхновение?”; „Защо избра психологията в ПУ „П. Хилендарски?”; „Как стигна до решението да участваш в телевизионното реалити ”Ръкописът?”… Талантливият младеж отговори задълбочено и разказа подробно за участието си в театрално-филмовия курс в Антверпен, за хората, които го разбират и които му помагат.

Прочете стихове от „Водопадане” и получи овациите на аудиторията.

Участниците в срещата разговор си закупиха стихосбирката „Водопадане” и получиха автограф от автора, когото обсипаха с мартенички и пожелания за здраве и късмет.

„Изкуството, също като най-хубавото, трябва да се споделя, защото другото е обида…” - написа младият писател в книгата на училищната библиотека „Чети и сподели”.В навечерието на 1-ви ноември - среща разговор с поета, писателя, историка Йордан Велчев в ЕГ „Иван Вазов” - гр. Пловдив
Гост на общобългарския празник в ЕГ „Иван Вазов” бе Йордан Велчев, автор на историческия труд „Балканският човек ХІV – ХVІІ век”.


Г-жа Силвия Димитрова - преподавател по български език и литература- представи твореца, който е сред най-изявените съвременни изследователи. Той тържествено поздрави присъстващите с празника на народните будители и искрено отговори на зададените му въпроси. Интерес предизвика неговото мнение за това колко прав е Георги Раковски, когато е писал, че „народ без повестност е мъртъв нравствено"!

Участниците в срещата разговор имаха възможност да си закупят енциклопедичния труд на Йордан Велчев „Балканският човек ХІV – ХVІІ век” и да получат автограф от автора, който на библиотечния екземпляр написа: „От сърце - на Човеците от ЕГ „Иван Вазов”.

Представители на ученическия библиотечен съвет се снимаха с госта и останаха очаровани от завещаното му послание: „Бъдете свободни! Защото: „Робството държи малцина, мнозина се държат за него”. И - вие сте Будителите!”.

Възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов”, спечелили първо място по проекта „Народните будители и Аз” с ръководители г-жа Стоянка Рангелова и г-н Илко Василев, бяха наградени от Училищното ръководство с „Възвишението”- роман от Милен Русков.

Празникът приключи с приповдигнато настроение и с призива: „Да бъдем будни!”


Ние в ЕГ „Иван Вазов”- гр. Пловдив четем и пазим своята история

В дните от 15.02.2016 г. до 19.02.2016 г. УБС /училищен библиотечен съвет/ в ЕГ „Иван Вазов” – гр. Пловдив работи усилено в библиотеката и организира редица инициативи, свързани с 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски - гениалния идеолог, стратег и организатор на българската националноосвободителна революция. Със съдействието на библиотечния специалист за насърчаване на четенето и общуването с книгите от отдел 941Б - История на България, учениците подбраха подходящи заглавия и подредиха тематична витрина „Васил Левски - идеолог на националния оптимизъм”, а на информационното табло пред библиотеката - витрина „Свята и чиста република” с мисли и прозрения на Апостола. Изложбеният кът „Всеки иска да живее свободно... всеки иска да бъде човек” ситуира библиотечни документи, свързани с живота и дейността на Апостола на свободата: портрет на Левски от 1870 г., негова снимка с Христо Иванов Кунчев и Христо Иванов Големия в Белград през 1868 г., страници от джобното тефтерче на Апостола, фотоси с Миткалото, „Левски във времето”- документално-мемоарен и литературен сборник, „Левски - велик и безсмъртен”- сборник с материали от регионална научна сесия на тема: „Левски, Вътрешната революционна организация и мястото на Пловдив”… Библиотекарят изготви анкета „Васил Левски - велик и безсмъртен” /с включен и отворен въпрос „За мен Левски е ….”/. VІІІ-б и VІІІ-з клас бяха най-ентусиазирани, експедитивни и безупречни в своите отговори. Библиографският преглед „Ако спечеля, печели цял народ, ако изгубя - губя само себе си” бе за всички степени /час на класа/.
На 16.02.2016 г. в зала „Стефан Обрейков” на Националната търговска гимназия в Пловдив, Илко Василев /преподавател по български език и литература/ изнесе словото „Апостолът на свободата като мит и реалност” пред ученици, учители и гости на срещата. Ангел Гуйгов, Йоан Малинов, Никола Бояджиев и Мартин Ружинов от VІІІ-б с класен ръководител Силвия Димитрова с интерес и любопитство изслушаха и коментираха рецитала на домакините „Образът на Левски в поезията”.
На 19.02.2016 г. г-жа Мариана Димитрова, директор на гимназията, учители и ученици присъстваха на поклонението и поднесоха венец пред паметника на Васил Левски в гр. Пловдив. Г-н Илко Василев произнесе прочувствено слово за великия българин, което развълнува дълбоко присъстващите. Много от тях изразиха лично благодарността си за това, че в България има такива учители и духовни будители.Национална седмица на четенето в ЕГ „Иван Вазов”- ПловдивПо инициатива на Министерството на образованието и науката дните от 07.12 2015 г. до 12.12.2015 г. бяха обявени за Национална седмица на четенето, която е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014-2020/.
Ученическият библиотечен съвет в ЕГ „Иван Вазов” реализира различни дейности /в дните през седмицата/, свързани с книгите, четенето и образованието.
На 08.12.2015г. стартира Маратон на четенето с „Коледна книжка” - интересни и увлекателни материали за: „Коледните и Новогодишните празници преди 100 години”, „Най-желаните коледни подаръци”, „Как да си направим истинска сурвачка”… Маратонът продължи с четене /в училищната библиотека/ на сборниците: „Български традиционен календар”, „Български празничен народен календар” и „Български етнокалендар”, които запознаха по-подробно учениците с българските ритуали, обреди и религиозни празници.
Членове на ученическия библиотечен съвет откриха инициативата „Прочети ме”, свързана с участие в Коледния базар, даваща възможност за размяна или подаряване на книги. Целта - повишаване на читателския интерес и насърчаване на четенето.
Използвайки наличната литература в училищната библиотека, те изготвиха „Кошничка за обща култура”, която съдържа цитати от произведения на български и чужди автори, мисли, афоризми и крилати изречения.
Ученици от ХІ-те класове /със съдействието на библиотечния специалист/ подредиха тематична витрина „Родният език и училището” с интересни справочни издания, които учат „как /не/ трябва да говори всеки ученик, всеки студент, всеки образован българин”: „Учебен речник по български език и литература”, „Правопис и пунктуация на българския език. Основни правила”, „Речник на новите думи и значения в българския език”, „Новото в новия български правописен речник”. Учениците са убедени, че системното ползване на този вид едноезични речници отговаря на тенденцията за демократизиране на българския книжовен език и води до повишаване на езиковата грамотност.
В ЕГ „Иван Вазов” не се чете кампанийно, а целогодишно. Ученическият библиотечен съвет с ентусиазъм и желание се включва в литературни инициативи, насърчаващи четенето. Незабравими са срещите с български съвременни творци, гости на гимназията - Ина Иванова, Недялко Славов, Милен Русков, Рене Карабаш, Йордан Велчев, Владимир Зарев и др., попълнили със свои произведения изложбения кът в училищната библиотека „Книги с автограф”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар