ОУ „Кочо Честеменски“ гр. Пловдив

Ние четем в ОУ „Кочо Честеменски“ гр. Пловдив

Четвърти етап 2018-2019 година

Национална седмица на четенето във II “в“ клас на ОУ „Кочо Честеменски“ гр. ПловдивПод ръководството на класния си ръководител г-жа Грозденка Манева и с подкрепата на г-жа Иванка Цветанова второкласниците с вълнение се включиха в дейностите: четене, рецитиране, писане - краснопис, съчиняване, илюстриране. Младите творци с интерес разгърнаха уменията си да работят със словото. Те показаха, че са способни да предизвикват себе си, като се изявяваха чрез своите силни страни. Сред учениците в класа бяха раздадени заслужени грамоти на: най-добрите четци; най-добрите рецитатори; най-добрите краснописци; най-добрите съчинители на приказки, стихове и гатанки; най-добрите илюстратори. Раздадените похвални отличия формираха у децата копнеж да бъдат още по-добри в четенето, писането, съчиняването, илюстрирането.
    В края на националната седмица на четенето, приключвайки творческия словесен маратон, учениците от II „В“ клас на ОУ „Кочо Честеменски“ гр. Пловдив бяха вдъхновени да подобряват повече и да опознават повече, както своите словесни умения, така и интересите си към книгите, и свързаните с тях творчески изяви.

Трети етап 2017-2018 годинаНа 28.02.2018 година тридесет и двама второкласници от ОУ "Кочо Честеменски" се включиха в училищния кръг на състезание Буквоплет, организирано за първи път в гр. Пловдив. Подготовката за състезанието започна още през месец януари.
Настъпи Големият ден! Малко притеснени, но с голямо желание за победа, децата спелуваха и лесни и трудни думи. Във трети кръг преминаха 8 деца, а за градския кръг на Буквоплет се класираха: Крис Красимир Маноилов от 2б клас и Петя Петкова Петканска от 2а клас.
 Всички им пожелаха успех и обещаха да стискат палци за победа на своите приятели.


Първи етап 2015-2016 година


 Във връзка с инициативата за стимулиране на интереса към четенето учениците от 4"а" клас на ОУ "Кочо Честеменски" гр. Пловдив гостуваха на децата от ПГ 6 в детска градина "Чучулига", където четоха по роли приказката за "Рибарят и златната рибка". Малчуганите с нескрит интерес слушаха и аплодираха учениците. Тайничко си обещаха, че и те ще бъдат също толкова добри читатели, както момичетата и момчетата от 4 "а" клас.


Във връзка с изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015 – 2016 г. учениците от 7а и 7б клас в ОУ „Кочо Честеменски“ гр. Пловдив успешно решават задачи по физика и астрономия. Те прилагат закона на Ом, умеят да пресмятат еквивалентно съпротивление на два успоредно или последователно свързани консуматора.
Няма коментари:

Публикуване на коментар