ЦДГ „Деница“

Национална седмица на четенето в ЦДГ „Деница“


Педагогическият екип на ЦДГ „Деница“ гр. Пловдив" се включи с разнообразни инициативи в организирана от Министерство на образованието и науката Национална седмица на четенето във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).
В Подготвителна група „Веселушка“ се проведе „Празник в приказния свят“ – пътешествие в света на мечтите, чрез който малките деца откриваха приятелството и „По следите на изчезналите букви“ – празнично развлечение за обогатяване на жизнения опит и знания на децата за обобщаващи явления, отразени в играта.
Подготвителна група „Звездичка“ подготви с много старание празнично представление „С приказките на баба и дядо“- емоционална среща на поколенията, споделено удоволствие от мъдростта на приказките.
Подготвителна група „Мечо Пух“ реализира целогодишен мини проект „Книжка сладкодумна“, в рамките на който гости на децата бяха родители, които с удоволствие зарадваха малчуганите с четене на любими детски приказки.
На 11.12.2015г. се включихме и в деня на книгата- инициативи за подаряване на книги и зарадвахме децата от детската градина с нови книжки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар