ОУ „Васил Левски“ - Пловдив

Ние четем в ОУ „Васил Левски“ - Пловдив

ЧЕТЕНЕТО - МИСИЯ ВЪЗМОЖНА !


В епоха, в която екрани от един или друг вид са навсякъде, е по-важно от всякога да четем често и продължително. Всяка книга ни отвежда на дълго и приятно пътуване в големия свят на литературата. Книгата е приятел, учител, вдъхновение! Тя е урок, който ни дава конкретна информация и отваря съзнанието ни за нови идеи, сближава хората и дава възможност за нови приятелства и общи интереси.
Националната седмица на четенето в ОУ „Васил Левски“ - Пловдив стартира с анкетата „Чета, защото…“ – „е забавно, обогатява речника ми, научавам нови неща, развива въображението ми, вживявам се в образа, разнообразява деня ми, всяка книга е вълшебство….“
През втория ден в класовете от НЕ се проведоха състезания за най-добър четец, най–добър разказвач, най–добър по правопис. Децата бяха отличени с грамоти. Всеки клас  направи постер с постигнатите резултати.
Третият ден беше посветен на „Езикът, който ни събира и разделя…..“- организиране на информационни срещи с родители за подкрепа на деца и ученици, които имат проблем при овладяване на книжовния български език. Заедно с учителите по БЕЛ се планираха стъпки за преодоляване на проблема.
Четенето на приказки и разкази от публични личности развълнува децата от ПГ и учениците. Всички се отпускаме, когато някой, когото обичаме ни чете приказка. Безспорно има нещо старомодно в това възрастен човек и много деца да стоят на тишина, нарушавана само от звука на един-единствен глас. Но пък колко уютен, колко удивително прекрасен е този момент - съществуваме заедно в малко кръгче от обич и топлина! Четенето на глас е важна, красива сама по себе си, врата, която въвежда в големия свят на литературата. Четците  в маратона  бяха актрисата Даниела Костова, родители и баби.
Седмицата завърши с подаряване на детски и юношески книги в библиотеката .
ОУ „Васил Левски“ – Пловдив подкрепя Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Предстоят интересни инициативи в подкрепа на четенето през цялата учебна година.

ВЯРВАМЕ, ЧЕ ДЕЦА,  КОИТО ЧЕТАТ УСПЯВАТ !Няма коментари:

Публикуване на коментар