ДГ „Слънце” с. Милево

Ние четем в ДГ“Слънце“, с.Милево, общ.Садово 

Четвърти етап 2018-2019

Националната седмица на четенето в ДГ „Слънце” с. Милево


  С приказки са израстнали не едно и две поколения деца! Приказките ни водят във вълшебния  свят на прекрасни феи и смели принцове! В свят на любими животни,които говорят! В света на Буратино и трите прасенца, на седемте козлета и малката кибритопродавачка! Вълшебен свят,който ни прави по-добри и който ни кара да мечтаем!

Първият ден от Националната седмица на четенето – 2018 г. беше отреден за най-малките. В този ден героите от любимите приказки оживяха и ни дойдоха на гости в нашата детска градина. Вместо артисти, герои в драматизациите бяха децата. Под вещото ръководство на Елена Карналова – художествен ръководител на театър „Елени“, децата се вживяха в ролите на Червената шапчица, лошият сив вълк, Медената питка, Зайо-Байо и още много любими приказни герои. Всички деца желаеха да участват. Настроението беше неописуемо! След забавлението,продължило около час и на което децата не желаеха да слагат край, всички изиграха кръшно българско хоро. И си обещахме, че никога,ама никога няма да се разделяме с любимите си детски книжки! И много, много ще ги пазим – да са чисти и героите да се чувстват добре в тях!
Втори етап 2016/2017

Ден първи - Национална седмица на четенето! В понеделник родителите на Албенка д-р Нина Рангелова и Пламен Костов подариха на децата пъстри книжки с приказки, с които ще обогатим библиотеката в детската градина! Благодарим им от сърце, че взеха присърце идеята на обявената национална инициатива - да се докоснат децата до магията на словото, да заобичат от малки хубавата книга! 
Ден Втори! Днес програмата беше много наситена! Преди обяд децата посетиха местната библиотека към читалище "Христо Милев", където леля Наташка им показа много, много детски книжки и книги за големи каки и батковци. Децата останаха очаровани от посещението и пожелаха отново да посетят библиотеката - място, пропито с магията на словото!
Ден трети! След обяд на гости ни беше сестрата на Марти , Мими Андонова, която ни прочете ця-а-а-ла книжка - "Безценното камъче"! Благодарим, Мими! А утре изненадите продължават!
Ден четвърти! На гости са ни децата от вокална група "Бонбони"! Но днес те няма да пеят, а ще ни почетат! А децата от подготвителните групи ще влязат в ролите на герои от позната българска народна приказка – „Косе Босе“
Ден пети! Закриваме Националната седмица на четенето с драматизацията "Дядо и ряпа"! Под формата на игра децата се докоснаха до чудния и необятен свят на приказките !И силно се надяваме любовта към хубавата приказка, към хубавата книжка да остане в сърцата на нашите деца завинаги!

Националната седмица на четенето в ЦДГ „Слънце” с. Милево

Първи етап 2015/2016

В Националната седмица на четенето в ЦДГ „Слънце” с. Милево, общ. Садово, се проведоха две мероприятия:
  1. Откриване на детска библиотека с книжки, дарени от приятели на ДГ и бивши възпитаници, след молба, отправена от директора във фейсбук.
  2. "Моля, прочети ми!". Майки, татковци, баби и по-големи каки и батковци, които четат приказки на децата в режимните моменти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар