ПГАСГ “Арх. Камен Петков“

Четенето в ПГАСГ “Арх. Камен Петков“


1. От началото на учебната 2015/2016 г. в ПГАСГ има новосформирана паралелка за деца със СОП. В часовете по български език и литература се провеждат поредица от съвместни уроци “Заедно можем повече“ с ученици от други девети класове, подпомагащи по -лесната и успешна интеграция на тези ученици. Първият такъв урок е от 30 септември, осъществен с помощта на ИКТ /интерактивна дъска/. Само седмица по-късно – на 08.10.2015 г. е реализиран интерактивен урок във Виртуална класна стая и в 3D симулатор. Работата по родния език се допълва и от интерактивни уроци с помощта на безжични мишки - такъв е проведеният открит урок на 23 октомври 2015 г. Ефектът е поразителен. Ученето е и забавно, и полезно.

2. По време на Националната седмица на четенето /07-11.12.2015 г./ на 10 декември 2015 г. в ПГАСГ се проведе финалът на обявеното състезание между деветите класове – „Пътешествие в древността“.

От началото на учебната 2015/2016 г. учениците изработваха свои проекти, свързани с изучаване на митовете и легендите на древни народи. Всеки клас избра най-добрите проекти, които да представи пред публика. Жури, съставено от деветокласници, компетентно и справедливо оцени и награди участниците.

Специална награда получиха учениците със затруднения в ученето- 9и клас/СОП/, които участваха в еднодневна екскурзия до Тракийския архитектурен комплекс в Старосел.
3. Във връзка с националната стратегия за насърчаванеи повишаване на грамотността през периода 2015/2016 във Facebook беше създадена страница на училищната библиотека. Названието на страницата е „Архитектурна градина ПГАСГ“. Чрез нея се популяризират новите заглавия в библиотеката, периодичните издания и основните теми в тях. Представя се информация за всички предстоящи събития-тематични изложби, срещи с автори и конкурси.


Радка Атанасова, главен учител в ПГАСГ “Арх. Камен Петков“, преподавател по български език и литература в девети клас

Няма коментари:

Публикуване на коментар