ОУ "Васил Левски" - Брестник

Национална седмица на четенето в ОУ "Васил Левски" - Брестник

Втори етап 2016/2017

 
Всяка книга, която стои затворена в библиотеката, е като онова спящо царство от приказката. Ако отвориш книгата и зачетеш малко, царството оживява и нашето царство оживя като стартирахме седмицата на четенето с любимите приказни герои: Червената шапчица, Маша, Котаракът в чизми, Пипи.
Продължихме да се впускаме в магията на непознатото с писателя Иван Христов, учениците от първи клас сътвориха техните приказни книжки, второкласниците "предаваха нататък" своите прочетени книжки, а най-големите четвъртокласниците посетиха библиотеката, за да усетят магията, която се получава от срещата на поглед и буква.

Национална седмица на четенето в ОУ "Васил Левски" - Брестник


Втори етап 2016/2017


"Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. 
Те са най-достъпните и мъдри съветници, 
както и най-търпеливите учители." 
Във връзка с Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година и нашата Програма на Национална седмица на четенето от 7-12 декември, училището беше домакин на вълнуваща среща с детската писателка Елизабета Джамбова (с псевдоним Бета Нур). Учениците от начален курс бяха впечатлени от разказите й, използваха възможността да продължат истории по дадено начало от самата авторка. Всички присъстващи получиха книжки,които трябва да прочетат и да направят своите читателски дневници.
През втория ден в класовете се проведоха състезания за най-добър четец, най–добър разказвач, най–добър по правопис.
Третият ден премина в търсене на "думички-капанчета", разположени в цялото училище. Ученикът събрал и написал правилно най-много думи получи награда-книжка.
Седмицата завърши с подаряване на книжка за библиотеката в училище!

Няма коментари:

Публикуване на коментар