НУ „Любен Каравелов” гр.Съединение

Ние четем в НУ „Любен Каравелов” гр.Съединение 


Трети етап 2017-2018 година


  През Националната седмица на четенето – учениците от НУ”Любен Каравелов” гр.Съединение , подготвиха  и участваха в дейности , които са в изпълнение на стратегията за насърчаване и повишаване на грамотността.

Най – малките участници от подготвителна група изслушаха с внимание учениците от втори клас, които им прочетоха любима приказка.Техен гост беше и г-жа Килимперова от детската библиотека при НЧ”Съединение – 1875” гр.Съединение.Учениците от четвърти клас, четоха на учениците от първи. По този начин инициативата „Деца четат на деца” бе полезна и занимателна и за двете групи ученици.
Третокласниците се подготвиха за седмицата на четенето, като проведоха съвместно четене с разбиране.   През същия период ученици от четвърти  изготвиха книжки по популярни приказки и с гордост ги представиха пред свои съученици.


  


Втори етап 2016/2017
Национална седмица на четенето -10 -14 октомври 2016 година 


Във връзка с Националния план за действие за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността , от 10 до 14 октомври 2016 г. НУ“ Любен Каравелов“, гр.Съединение, участва в организираната от МОН Национална седмица на четенето.
На 10 октомври 2016 г. /понеделник/ класните ръководители по класове откриха Националната седмица на четенето и запознаха учениците с програмата.
На 11 октомври 2016 г. /вторник/ Маратонът на четенето стартира с второкласниците, които прочетоха изучени приказки и разкази на децата от Подготвителна група в нашето училище.
Учениците от 3.клас представиха любими произведения и автори пред първокласниците. А първокласниците се включиха с разказване на приказката „ Червената шапчица“.
На 12 октомври 2016 г. /сряда/ четвъртокласниците направиха драматизация на приказката „ Василиса хубавица“ и разказаха любими приказки.
На 13 октомври 2016 г. /четвъртък/ майки , каки и батковци на първокласници прочетоха любимите си приказки и показаха книжки от своето детство.
На 14 октомври 2016 г. /петък/ се закри Националната седмица на четенето и се обобщиха резултатите от реализираните дейности.
За награда за доброто представяне и активното участие всички ученици и децата от ПГ ще посетят Куклено –театралния спектакъл “ По заповед на щуката“.


Първи етап 2015/2016


Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, през месец април 2016 година в НУ „Любен Каравелов” гр.Съединение, бе проведена инициативата свързана с четенето и любовта към детската книга.
В първи клас инициативата бе проведена под мотото: „Децата, които четат успяват”. Насърчаването към четенето свързахме с Дни на Андерсен и любимите Андерсенови приказки.
Във втори клас инициативата бе под наслов: „Четете, за да решавате проблемите си с думи, а не с насилие”.
В трети клас инициативата бе под наслов: „Ученици четат на деца от подготвителна група”.
В четвърти клас инициативата бе под наслов: „Четем и се забавляваме”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар