ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Устина

Ние четем в ОУ ”Св.св.Кирил и Методий”, с.Устина 


Четвърти етап 2018-2019 година
 


В рамките на Седмицата на четенето на 23.10 и 24.10.2018г. учениците от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий”, с.Устина проведоха различни инициативи.В начален курс четвъртокласниците и третокласниците направиха викторина за любими литературни герои, драматизираха приказки и ги представиха пред по-малките ученици. Второкласниците четоха откъси от любими книжки, а в четвърти и пети се проведе конкурс за най-добър четец. Учениците от V – VІІ клас изготвиха и представиха рецитал на тема „Езикът, който ни събира и разделя”.


Първи етап 2015-2016 година

Националната седмица на четенето в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Устина, общ.Родопи

1.В 3 клас се откри класна библиотека с книги предоставени от учениците. Избра се библиотекар на седмицата, който води документацията към библиотеката.

2.Избра се приказка и започна подготовка за сценично представяне пред 1 клас с подходящи костюми. В края на седмицата третокласниците представиха драматизация по „Бяла приказка” от Валери Петров в новата стая за дейности по интереси.

3.В 3 и 4 клас се проведе представяне под наслов „Моята любима книга – искам да разкажа за нея и автора”. Учениците разказваха, четоха и препоръчаха на слушателите любимите си книги.

4.В начален курс се проведоха конкурси за най-добър разказвач, четец и художник, като най-добрите бяха наградени с грамоти.

5.Във всеки клас се проведе конкурс на тема „Моят любим приказен герой”.

6.В класните стаи учениците сами подредиха изложба от книги за деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар