ОУ "Климент Охридски", гр. Хисаря

Национална седмица на четенето  в ОУ „Климент Охридски“„Работилница за творческо писане“


Учениците от VII клас разказаха за своето участие във II Национален ученически конкурс „Вазовата България“, организаран от Къща музей „Иван Вазов“ в гр. Сопот през месец юли 2016 година. В конкурса те представиха: презентация „Хисаря – кът от Вазовата България“, рисунки, песен по стихове на Иван Вазов, изпълнение на негово стихотворение, макет и есе „Вазов и ...ние“.
Седмокласници споделиха със  съучениците си от V, VI и VIII клас своето задоволство от отличието, получено за комплексното си представяне. Разказаха за своите търсения, за  процеса  на създаването, за книгите, които прочетоха, за да се подготвят, за разговорите с хората, с чиято помощ се реализираха идеите им. Презентацията беше посрещната с интерес, доказан от последвалите въпроси. Оформя се желание у  повечето от учениците да участват в подобни прояви и да доказват своите възможности.

Втори ден от
Националната седмицата на четенето
в ОУ"Климент Охридски", гр. Хисаря.

Наш гост бе г-жа Величка Костова - главен експерт в Поделение «Просвета» към  община Хисаря. Тя прочете любимата на всички детска приказка от Асен Разцветников "Добрите стопани".
По-късно четенето в училището продължи с традиционната вече за нас изява "Деца четат на деца." Този път учениците от II-а, посетиха и четоха от обичаните си книжки на нашите първокласници.
Учениците от 2 б клас – вече с дълъг стаж в четивната техника,  прочетоха приказки на децата от подготвителната група.
Учениците от 2 а клас  четоха изразително приказки на децата от първи клас, с което определено ги мотивираха по-бързо да изучат буквите, за да могат сами да четат

Няма коментари:

Публикуване на коментар