СУ „Христо Проданов” - Карлово

Ние четем в СУ „Христо Проданов” - Карлово

Етап 2018-2019

Националната седмица на четенето в СУ „Христо Проданов” - Карлово


 На 5.11.2018 г. учениците от II а клас, с ръководител Катя Богойска закриха седмицата на четенето с драматизация на приказката „Сливи за учебници“. Сценарият на приказката бе написан от госпожа Тина Маринова – преподавател по БЕЛ в училище и родител на ученик в класа. Талантливите ученици от втори клас работиха за пореден път със своите приятели от X клас – Борислава, Виляна, Донка, Люба, Мариета, Цветелина и Стоян. Гост на закриването на седмицата бе заместник кметът на община Карлово – г – н Антон Минев. Ръководството на СУ „Христо Проданов“ изказва своята благодарност на всички учители и ученици включили се активно в седмицата на четенето.


 В седмицата на четенето 4а клас от СУ "Христо Проданов",с класен ръководител Стефка Иванова, на посещение в Детския музейно - образователен център за своя първи урок по програмата "Аз уча в Музей "Васил Левски"!
  В рамките на Националната седмица на четенето, учениците от III б клас с класен ръководител г-жа Василевска, се срещнаха с поета и белетриста Красимир Власев. Авторът отведе децата в света на литературата и изкуството, сподели с тях някои особености на творческия процес, прочете свои творби и подари на всички ученици книжка за патрона на училището Христо Проданов.  Учениците от VII a клас с класен ръководител М. Коклева проведоха интересен час на класа. Показаха много знания в състезанието „Опознай българския език“, а г-жа Зидарова, библиотекар, им прочете разказ от Чудомир и им разказа интересни факти от живота на писателя. По този начин седмокласниците отбелязаха седмицата на четенето.

  
 Учениците от IX б клас, с класен ръководител г-жа Андреева, четоха любими откъси от книги на български и английски език. Г-жа София Бановска от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гр.Карлово показа на учениците едни от най-старите книги, запазени до наши дни – Филологическа енциклопедия от 1813 година, написана на гръцки език, „Биография на Христо Ботев“ от 1891 година, написана от Захари Стоянов, както и първото издание на книгата на Мерсия Макдермот „Апостолът на свободата“ на английски език.

В група „Звездица“ на ДГ „Първи юни“ на гости бяха Хитър Петър, Пипи дългото чорапче, Червената шапчица, Барби, Спящата красавица и др. В ролята на любимит е ни приказни герои се превъплътиха ученици от СУ „Христо Проданов“, някои от които наши бивши възпитаници. Децата разпознаха с лекота героите и ги слушаха с интерес. С гатанки, стихове и хитроумните истории на Хитър Петър открихме Националната седмица на четенето, която продължава до петък с различни инициативи всеки ден!
В Националната седмица на четенето второкласниците от СУ „Христо Проданов“ с класни ръководители г-жа Богойска и г-жа Христозова, проведоха състезания по краснопис и правопис. Победителите ще бъдат наградени с грамoти.

В рамките на националната седмица на четенето, учениците от  III б  клас с класен ръководител г-жа Василевска, се срещнаха с поета и белетриста Красимир Власев. Авторът отведе децата в света на литературата и изкуството, сподели с тях някои особености на творческия процес, прочете свои творби и подари на всички ученици книжка за патрона на училището Христо Проданов.
Етап 2015-2016

СУ „Христо Проданов” в Националната седмица на четенето 


 В края на националната седмица на четенето СУ „Христо Проданов” откри своята обновена библиотека. Идеята, която е изцяло посветена на любовта към книгите, е осъществена със старанието и усилията на зам. директорите г-жа Славова и г-жа  Минева, библиотекарката г-жа Зидарова и помощта на техните колеги и ученици. Оранжевото акцентира в новата библиотека, защото „книгата – слънце за учениците да бъде!” Гости на събитието бяха – директорът на общинска библиотека гр. Карлово – г-н Мирослав Колев, г-н Бакърджиев –  председател на Училищното настоятелство, който дари  бюро на библиотеката, г-н Данов – представител на обществения съвет, г-жа Димитрова –  началник отдел „Образование“ в община Карлово и г-жа Цанкова – директор на учебен център „Интелект” . Клуб „Литературен Еверест” получи от г-н Колев сертификат за най-добро сътрудничество през годината с общинската библиотека. За финал представител на дванадесетите класове отправи предизвикателство към по-малките, а именно конкурс „Най-добър читател през учебната година”, който ще се провежда в две възрастови групи – от I-ви до IV-ти клас и от V-ти до ХII-ти клас. Надяваме се новата библиотека да е кътче, в което учениците да могат да се потопят в магията на книгите!

Към сайта на училището
Няма коментари:

Публикуване на коментар