НУ "Христо Ботев" гр. Пловдив

Книгите намериха нови приятели в НУ "Христо Ботев" гр. Пловдив

Шести етап 2020-2021 година

Международен ден на ръкописното писмо


Твърди се, че по почерка на човека се разбере повече, отколкото той може да разкаже за себе си. Учениците от НУ "Христо Ботев", гр. Пловдив по свой начин отбелязаха 23 януари - Денят на ръкописното писмо и почерк и показаха, че могат да пишат красиво и правилно. Децата с радост се включиха в инициативата, а резултатите може да разгледате в снимките.Учениците от 1. Г клас при НУ "Христо Ботев", гр.Пловдив с учители - г-жа Шопова и г-жа Джаферска, направиха проект свързан с краснописа и българския фолклор. Всички се постараха красиво да напишат и обяснят, с какво е свързан ритуалът "Седянка". Докоснаха се до легенди, митове, приказки и всички тайни, които баба знае и разказва. Достигнаха до извода, че всеки трябва да се научи да пише красиво и четливо, за да записва и предава за следващото поколение богатствота на българския фолклор.

Седмицата на четенето

   С много настроение и интересни презентации протече Седмицата на четенето в НУ „Христо Ботев”, гр.Пловдив. Освен любознателните възпитаници на школото, в инициативата се включиха омбудсманът Борислав Стаматов, проф.д-р Румяна Танкова и доц. д-р Теофана Гайдарова от ПУ „Паисий Хилендарски”, представители на районна администрация „Северен” и родители. Всички те четоха различни детски произведения и насърчиха децата в любов към книгата. Специална изненада за учениците беше срещата им с известния български автор на детска литература Никола Райков, както и с пловдивската художничка Вихра Григорова.

 Етап 2016-2017 година


  Учениците от I-IVклас от НУ „Христо Ботев“, град Пловдив се включиха в Националната седмица на четенето. Тя бе отбелязана с различни мероприятия. Най-вълнуваща бе верижната инициатива "Направи добро - подари книжка, но ...прочетена от теб”. Началото поставиха учениците от четвърти клас, като зарадваха своите по-малки съученици.
Учениците от втори и трети клас подариха на първокласниците любими свои книжки. Прочетоха им откъси от тях.
Първокласниците също се включиха в инициативата и върнаха доброто на своите по-големи съученици.
Книгите намериха нови приятели! Деца и родители заедно се докоснаха до магията на книгите и споделиха удоволствието от четенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар