НУ "Христо Ботев" гр. Пловдив

Книгите намериха нови приятели в НУ "Христо Ботев" гр. Пловдив

Седмицата на четенето

   С много настроение и интересни презентации протече Седмицата на четенето в НУ „Христо Ботев”, гр.Пловдив. Освен любознателните възпитаници на школото, в инициативата се включиха омбудсманът Борислав Стаматов, проф.д-р Румяна Танкова и доц. д-р Теофана Гайдарова от ПУ „Паисий Хилендарски”, представители на районна администрация „Северен” и родители. Всички те четоха различни детски произведения и насърчиха децата в любов към книгата. Специална изненада за учениците беше срещата им с известния български автор на детска литература Никола Райков, както и с пловдивската художничка Вихра Григорова.
 
Етап 2016-2016 година


  Учениците от I-IVклас от НУ „Христо Ботев“, град Пловдив се включиха в Националната седмица на четенето. Тя бе отбелязана с различни мероприятия. Най-вълнуваща бе верижната инициатива "Направи добро - подари книжка, но ...прочетена от теб”. Началото поставиха учениците от четвърти клас, като зарадваха своите по-малки съученици.
Учениците от втори и трети клас подариха на първокласниците любими свои книжки. Прочетоха им откъси от тях.
Първокласниците също се включиха в инициативата и върнаха доброто на своите по-големи съученици.
Книгите намериха нови приятели! Деца и родители заедно се докоснаха до магията на книгите и споделиха удоволствието от четенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар