СУ "Св.княз Борис I" гр.Асеновград

Национална седмица на четенето в СУ "Св. Kняз Борис I"- гр.Асеновград 

Трети етап 2017-2018 година

Четенето - удоволствие и забавлени


     Отмина една седмица наситена с много емоции и събития, посветени на четенето.

       Oткрихме я с шествие на любимите приказни герои. Учениците от втори, трети и четвърти клас разиграха весели моменти от прочетени книжки. По-смелите първокласници отвърнаха на удара като четоха на глас откъси от книги, които четат в момента.

       Второкласниците зарадваха най-малките в ПГ, като им четоха приказки и им подариха гатанки, съчинени от тях.

       Проведохме състезание по краснопис и правопис. Победители: краснопис - първи клас, а правопис - трети клас. Третокласниците подариха на първокласниците книгоразделители, изработени с много желание и любов.
        На помощ дойдоха и най-верните ни приятели - родителите. Те четоха своите любими книги от детството и разказваха смешни истории. Не останаха по-назад и четвъртокласниците, които четоха маратонски приказки от бабината ракла. Четоха ни приказки и на различни езици - турски, руски, френски и немски.
       Третокласниците продължиха с изработването на своята Коледна книжка, чиито произведения са тяхно дело. Почерпиха първокласниците със сладки приказки и стихотворения, а първолаците ги нагостиха със своя Коледен спектакъл.
       Щастливи и доволни завършихме седмицата с подаряване на книжки на училищната библиотека, на  приятели, на класната библиотека. Най-добрите получиха заслужено грамоти и коледни звезди.Първи етап 2015-2016 година

ЧЕТЕНЕТО - УДОВОЛСТВИЕ И ЗАБАВЛЕНИЕ


Отмина една седмица,наситена с много емоции и събития, посветени на четенето.
Oткрихме я с шествие на любимите приказни герои. Учениците от втори,трети и четвърти клас разиграха весели моменти от прочетени книжки. По-смелите първокласници отвърнаха на удара като четоха на глас откъси от книги, които четат в момента.
Проведохме състезание по краснопис и правопис.Победители: краснопис - първи клас, а правопис -трети клас.
На помощ дойдоха и най-верните ни приятели - родителите. Те четоха своите любими книги от детството и разказваха смешни истории. Не останаха по-назад и второкласниците, които четоха маратонски приказки от бабината ракла. Четоха ни приказки и на различни езици - турски, руски, френски и немски.
Третокласниците продължиха с изработването на своята Коледна книжка, чиито произведения са тяхно дело. Поканиха първокласниците и изнесоха импровизиран Коледен спектакъл.
Щастливи и доволни завършихме седмицата с подаряване на книжка на приятел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар