ОУ „Христо Смирненски“, град Раковски

„Ние четем“ в ОУ „Христо Смирненски“, град Раковски
Седмица на четенето

В седмицата на четенето третокласниците представиха своите умения в инициативата „Приказка за всеки ден“. Четирите класа за всеки ден бяха подготвили различни български четива, подходящи и за драматизиране от нашите бъдещи първокласници.
Учениците от III в клас запознаха предучилищните групи в училище с приказката „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин. Целта е насърчаване и повишаване на грамотността на децата от ромски произход. Всеки ученик пресъздаде своята роля с подходяща интонация, докато в същото време децата разглеждаха картини от приказката. Учениците получиха награда разделител за книга. Видео може да видите тук:
https://youtu.be/N0p9lsyTAgc
Отново пред същата публика учениците от III г клас представиха и драматизираха приказката „Под гъбата“ на Витали Сутеев.
Учениците от IV клас участваха в състезание по краснопис. Те избраха любим момент от книга, която са прочели през лятото и го преписаха на лист. Най-красиво написаните откъси бяха поставени на табло за краснопис. Освен това учениците, които бяха прочели най-много книги през лятната ваканция получиха грамоти.
Учениците от II а клас работиха върху приказката „Котаракът в чизми” на Шарл Перо. Те бяха включени в различни дейности - четене на приказката, оцветяване на илюстрации и съставяне на книжка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар