СУ "Христо Г. Данов" Пловдив

Ние четем в СУ "Христо Г. Данов" Пловдив

Девети етап 2023-2024 година


 
 Презентация от участие на учениците от СУ “Христо Груев Данов”, гр. Пловдив - III A и III Б клас, които се включиха в кампанията на НЧ “Гого Мавров - 1930”, гр. Пловдив за насърчаване на грамотността и четенето - 2023. Най-добрите съчинения на тема “Моята вълшебна Коледа” бяха наградени с книга и грамота. Учениците поздравиха домакините с коледна песен.

Втори етап 2016/2017

Национална седмица на четенето в СУ „Христо Г. Данов“ - Пловдив


 10.10.2016 г. - Тържествено откриване на Национална седмица на четенето в СУ „Христо Г. Данов“ Пловдив
11.10.2016 г. - „Маратон на четенето“ - Учениците от lV в клас зарадваха бъдещите първокласници от ЦДГ "Весела" и подготвителната група на СУ "Христо Г. Данов", като им прочетоха приказки и гатанки. Второкласниците забавляваха малките ни ученици –първокласниците, с четене на любими книжки.
12.10.2016 г. - Българският език – „Ту арфа звънлива, ту меч“(рецитал „България“ на учениците от V и VI клас)
Драматизация по повестта "Шинел" на Гогол - Съд над грабителите на Акакий Акакиевич.
13.10.2016 г. - „Работилница за творческо писане“ – детско творчество и представяне на любими писатели и поети
14.10.2016 г. - Закриване на Националната седмица на четенето и награждаване на участниците в разнообразните инициативи
Инициативите донесоха много радост и забавление за учениците и дадоха поводи за гордост на техните родители.


Първи етап 2015/2016

"ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ" - ТРИАТЛОН МАТЕМАТИЧЕСКАТА, ЕЗИКОВАТА И СПОРТНАТА ГРАМОТНОСТ В СОУ "ХРИСТО Г. ДАНОВ" ПЛОВДИВ


На 19 март 2016 г. от 10:00 часа беше организиран  ТРИАТЛОН за учениците от IV-те класове и техните родители. В три интересни и забавни кръга четвъртокласниците, с подкрепата на родителите си, премериха сили в 3 области - Математика, Български език и Спорт. Знанията на децата по основните учебни дисциплини бяха входа и изхода на спортното трасе, по което преминаваха в екипни двойки с родителите си.
Състезанията преминаха в атмосфера на приятелство, с усещането за подкрепа и сътрудничество между учители-родители и деца. "Заедно можем повече" беше мотото на турнира, а резултатите на финала, ще оставят светъл спомен завинаги в сърцата на всички участници.
УРОК НА ТЕМА: ЕНЦИКЛОПЕДИИ с второкласниците


17.03.2016 г.  В инициатива, посветена на  изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, второкласниците на СОУ "Христо Г. Данов" Пловдив, проведоха второто си за годината посещение в библиотека "Иван Вазов"- Детски отдел. Това посещение беше още по-вълнуващо! В читалнята на I етаж, сред обновената уютна обстановка, учениците се запознаха с различни видове енциклопедии, както и с бързото откриване на информация с помощта на азбучния указател. Част от децата са вече редовни читатели на библиотеката. Благодарим за топлия прием и полезната беседа, която изслушахме в удобните "сладурски столчета". Това вече е нашето любимо място! Денят ни завърши със забавни игри в парка. Учим се, играем и се веселим заедно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар