ОУ ”Ел.Пелин”

Националната седмица на четенето в ОУ ”Ел.Пелин”


Националната седмица на четенето стартира в НЧ ”Г.Мавров-1930 г.”с мероприятието „Родители четат на своите деца”на 10.10.2016 г. с учениците
от I-ви „б”клас на ОУ ”Ел.Пелин” с кл. ръководител г-жа И.Иванова. Родителите не само показаха на своите деца, че четенето е полезно и забавно, но и отправиха послание към тях да обичат книгите, защото чрез тях ще опознаят нови светове и ще получат знания.


С нови заглавия към вече наличната си сбирка са се сдобили и третоласниците на г-жа Емилия Петкова. Те четат дори в междучасието. Посреща ни другата учителка от екипа - Рада Христова, която изпраща второкласниците си на първия етаж, за да четат "Мечо Пух" и стихотворения на Чичо Стоян на "спящите възглавковци". Те имат и други гости - каките и батковците от шести клас, които минават като книжни хора през трите първи класа.

Децата от първи "в" клас си имаха не един ден, а Седмица на приказната възглавница. Обещанието на класния ръководител г-жа Стоева е седмицата да стане година.
По нейна инициатива малчуганите дойдоха за първия си учебен ден не с букети, а с книжки. Сега се гордеят със собствената си библиотека, която са нарекли "Оле, затвори очички".

Драматизация на приказката "Най-скъпоценният плод"-2б клас, кл. р-л М. Елкина
Учениците от III "А" клас при ОУ "Е.Пелин" с кл. ръководител г-жа Д. Милева проведоха детско утро,посветено на писателя Борис Априлов и "Невероятните приключения на Лиско".
Малките третокласници пътуваха по стъпките на своя любим герой,размишляваха върху постъпките му,извличаха поуки от тях.
Така те се включиха в Националната седмица на четенето.
Най-добрите получиха награди за отлично представяне в летните конкурси на читалището.

Във връзка с националната седмица на четенето учениците от IV клас при ОУ "Е.Пелин" проведоха литературен урок, посветен на поетесата Дора Габе.
В библиотеката на читалището учениците рецитираха стихове и четоха разкази от любимата на всички деца писателка Дора Габе.
Най-добре представилите се ученици в традиционните летни конкурси на читалището получиха награди.Няма коментари:

Публикуване на коментар