СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” - Пловдив

Ние четем в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” - Пловдив


Седмицата на четенето в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий”, град Пловдив се отбелязва с различни мероприятия.

 Учениците от вторите класове, заедно с учителите си, представиха пред родителите на 08.12.2015 г. от 18:00 часа тържество „Доброто е у всеки!” С помощта на родителите си и класните ръководители, те бяха подбрали различни приказки, притчи, поговорки и пословици. Включени бяха и произведения от читанката, като „Паничка мед” от Ангел Каралийчев, „Светулка” на Кръстьо Станишев, „Къде” – Елин Пелин, „Песен за доброто” – Недялко Йорданов и др., носещи посланието, „Доброто ще спаси света!”
Всяко дете имаше своите 5 минути време, за да каже поговорка, пословица, гатанка или да разкаже част от приказка, научена от семейството му.
В коридорното пространство преди празника поставихме записани „Ценностите на моето семейство”, изразени в пословици, поговорки, снимки и др.


На 11.12.2015г. се включихме в инициативата: „Ден на книгата”.

Ученици от четвъртите класове с класните им ръководители посетиха ЦДГ „Росица” и ЦДГ „Светла”. Каките и батковците четоха в четирите подготвителни групи приказките: „Снежанка и седемте джуджета”, Спящата красавица”, „Червената шапчица” и „Котаракът в чизми”. Четвъртокласници оставиха книжката, от която четоха и подариха още по една книжка с приказки на децата. Децата слушаха с нескрит интерес и обещаха да дойдат в училище след празниците, за да почетат и те на каките и батковците.


Денят на книгата продължава с „Маратон на четенето” в часовете на полуинтернатните групи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар