сряда, 31 октомври 2018 г.

СУ „Христо Проданов” - Карлово

Националната седмица на четенето в СУ „Христо Проданов” - Карлово



  В рамките на Националната седмица на четенето, учениците от III б клас с класен ръководител г-жа Василевска, се срещнаха с поета и белетриста Красимир Власев. Авторът отведе децата в света на литературата и изкуството, сподели с тях някои особености на творческия процес, прочете свои творби и подари на всички ученици книжка за патрона на училището Христо Проданов.

Цялата информация


  Учениците от VII a клас с класен ръководител М. Коклева проведоха интересен час на класа. Показаха много знания в състезанието „Опознай българския език“, а г-жа Зидарова, библиотекар, им прочете разказ от Чудомир и им разказа интересни факти от живота на писателя. По този начин седмокласниците отбелязаха седмицата на четенето.

Цялата информация


 Учениците от IX б клас, с класен ръководител г-жа Андреева, четоха любими откъси от книги на български и английски език. Г-жа София Бановска от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гр.Карлово показа на учениците едни от най-старите книги, запазени до наши дни – Филологическа енциклопедия от 1813 година, написана на гръцки език, „Биография на Христо Ботев“ от 1891 година, написана от Захари Стоянов, както и първото издание на книгата на Мерсия Макдермот „Апостолът на свободата“ на английски език.

Цялата информация

Няма коментари:

Публикуване на коментар