четвъртък, 2 ноември 2017 г.

ОУ "Душо Хаджидеков"

Малките рецитатори


На 31.10.2017 г. учениците от 2в клас oт ОУ ”Душо Хаджидеков” проведоха състезание "Най-добър рецитатор", посветено на народните будители. Под ръководството на своите учителки Красимира Кошничарска и Виолета Лалушева децата се подготвиха и с желание се включиха. Те с трепет казаха стихотворенията, които ги изпълниха с гордост и признателност към героите. Състезанието беше оспорвано, журито бе затруднено. Наградите не стигнаха...

Цялата информация


За  празника  на  будителите

 

На 31.10.2017 г. учениците от 1 А клас от  ОУ ”Душо Хаджидеков”, след като поднесоха кошница с цветя пред паметника на Душо Хаджидеков, посетиха детския отдел на НБ „Иван Вазов“. С интерес слушахаразказите за будителите, рецитираха стихове за Левски, Ботев, Душо Хаджидеков. С много старание рязаха, лепиха, подреждаха портрети и направиха своята първа книжка за будителите. Тръгнаха си заредени с нови знания, емоции и обещание пак да гостуват на любезните домакини.

Цялата информация

За първи път в библиотеката


     По повод на Деня на народните будители НЧ ”П. Р. Слаейков” обяви на 31.10.2017 г. Ден на отворените врати  за любознателните читатели. Първокласниците от 1 в клас при ОУ "Душо Хаджидеков", водени от госпожа Силвия Костадинова, посетиха за първи път библиотеката и с голям интерес се запознаха с правилата  за ползване на книгите. Учениците с трепет разгледаха пъстрите книжки, подредени по рафтовете.

Цялата информация

Няма коментари:

Публикуване на коментар