ОУ „Захари Стоянов” - Пловдив

Национална седмица на четенето в ОУ „Захари Стоянов”  - Пловдив

Седмица на четенето

 
От 11.12.2023 г. до 15.12.2023 г. в ОУ ,,Захари Стоянов“, гр. Пловдив, се проведе ,,Седмица на четенето“. Всеки един учебен ден беше изпълнен с различни инициативи:
-        четене на любими приказки;
-        четене по роли на приказки: „Непослушната снежинка“, „Кристалният Джакомо“ на Джани Родари, откъси от „Пипи Дългото чорапче“;
-        драматизации на приказки: „Хитър Петър“,  „Горският цар“;
-        „Обичам приказките на баба“;
-        разказване на любими приказки, към които учениците правят илюстрации;
-        занимателни игри: ,,Отгатни приказката“, ,,Довърши приказката по свой начин“ и др.;
-        и още много интересни занимания, свързани с четенето.


07 – 12 декември 2015 г.

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година в ОУ „Захари Стоянов” се проведоха редица инициативи, с които учениците се включиха в Националната седмица на четенето.

Седмицата на четенето второкласниците посветиха на любимите си приказки и приказни герои, като организираха маратон на четенето на 10.12.2015г. Изключително интересно бе драматизирана и българската народна приказка „Лъжливото овчарче”. На 11.12.2015г. дейността им продължи в подаряване и размяна на любими книжки по между им, като за целта бе организирана томбола.
III a и III б класове Националната седмица на четенето бе отбелязана на 09.12.2015г. с играта „Измислици – премислици” - четене с предположения към приказката „Тънкият крал и дебелият готвач” от Доналд Бисет. На 11.12.2015г. третокласниците направиха драматизация по стихотворението на Емануил Попдимитров „Бъдни вечер”. VI а и VI б на 08.12.2015г. се проведоха състезания за най-добър четец и разказвач и състезание по правопис.
По време на Националната седмица на четенето в VII а клас учениците се съревноваваха в изготвянето на най-сполучлива корица за книга. Единодушно за победител бе отличена Мария Василева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар