ОУ "Ангел Кънчев" - Асеновград

Ние четем в ОУ "Ангел Кънчев" гр. Асеновград 

Пети етап 2019-2020 година

Открит урок по четене

  На 22.10.2019 г.учениците от III -Б клас при ОУ"Ангел Кънчев" гр.Асеновград  , заедно със своята класна ръководителка г-жа Величкова представиха своя открит интердисциплинарен урок по четене на тема "Оттука почва обичта" по  стихотворението на Христо Радевски.
На урока присъстваха много гости: училищното ръководство, учителите от начален и прогимназиален етап и родители.
Използвайки интердисциплинарния подход при обучението , учениците  показаха колко забавно, приятно и полезно  може да бъде прилагането на знанията и уменията от всички други изучавани от тях предмети в часа по четене. Но най - много се забавляваха с приложенията QR ,WallaMe и Kahoot! прилагайки знанията си по Информационни технологии.Четвърти етап 2018-2019 година

Национален маратон на четенето


  Учениците от II Б клас при ОУ "Ангел Кънчев", гр. Асеновград с голямо желание се включиха в обявения Национален маратон на четенето.
С тяхна помощ и дарения на книги бе открита мини библиотека във фоайето на училището ни.
 Удоволствие за тях е да бъдат сред книгите.
С интерес и любознателност  четат увлекателни книжки в часовете по Извънкласно четене, през междучасията  и заниманията по интереси.
С трепет и вълнение те откриват нови светове и приятели, черпят мъдрост и поуки,
берат "Най-скъпоценния плод"- знанието.

Международен ден на ръкописното писмо


   Децата от II Б клас при ОУ "Ангел Кънчев" гр.Асеновград с желание се включиха в инициативата за създаване на ръкописно писмо.
Но този път решиха да напишат писма до Министъра на образованието.
С уважение към него и молба да им удовлетвори желанията, те изразиха по детски своите желания и мечти за преобразяване на българското училище в място за интерактивно, интересно и съвременно образование, базирано на Информационно-комуникативните технологии, съчетано с място за отдих и спорт.Състезание по четене


  Учениците от Вторите класове при ОУ "Ангел Кънчев" гр. Асеновград проведоха състезание по бързо и изразително четене. Състезанието бе много вълнуващо. Учениците се представиха чудесно. А на най - добрите бяха връчени грамоти.

Посещение на библиотеката


    Учениците от 2 Б клас при ОУ"Ангел Кънчев"гр. Асеновград отбелязаха Седмицата на четене с посещение на Градската библиотека. Там те бяха сърдечно посрещнати от Директорката на Библиотеката г-жа Марковска. Представиха им презентация за Колизеума. Разиграха различни дидактични игри и изработиха картички.
Децата с интерес разгледаха всички отдели на Градската библиотека. С трепет вземаха детските книжки и четяха с интерес от тях. Обещаха, че ще бъдат редовни читатели занапред.


Няма коментари:

Публикуване на коментар