Помощ

Влизане в блога
След като въведете парола и е-мейл имате възможност да станете автор в блога. Изберете Ние четем (името на блога). Фиг.1. Отваря се екран – фиг.2.Фиг.1
Откриване на страница на училище
1.       Влезте в акаунта си.
2.       Изберете блога „Ние четем“ , за да влезете в режим на създаване/редактиране
3.       Изберете от менюто „Страници“ , фиг.2Фиг.2
4.       Изберете „Нова страница“, фиг.3

Тук въвеждате текста

 
Фиг.3
5.       Въведете заглавие (най-добре името на училището, както се фижда на фигурата)
6.       Въведете информацията в полето. Текста може да е набран предварително на какъвто и да е редактор, копирайте го и поставете в полето, огледайте дали всичко е наред, съобраете големината на шрифта. Можете да добавяте снимки, като ги качвате от компютъра си или от галерия в Google, ако имате такава. Не прекалявайте със снимките, 4-5 са достатъчни. Мжете да поставите линк към сайта на училището.
7.       Когато се готови натиснете бутона „Публикуване“
8.       Изберете „Преглед“ за да видите как ще се изобразява на екрана.
След като сте създали страница на училището/детската градина, изберете за „Редактиране“ една от създадените страници – „Ние четем в Детска градина“, „Ние четем в НУ“, „Ние четем в ОУ“, „Ние четем в СОУ“ или „Ние четем в ПГ“, която съответства на институцията ви. Фиг.4
Запишете страницата си тук и дайте линк на текста към създадената страница на училището/детската градина. Моля, на пререждайте списъка от колегите, добавете го накрая на списъка.


Фиг.4
Въведете името на училището/детската градина (Начално училище „Хр. Ботев, с. Катуница, Община ХХХ, област Пловдив, например.)
След като въведете текста изберете/осветете част от него (Начално училище „Хр. Ботев“, с. Катуница, Община ХХХ, област Пловдив, например.) и избирате „Връзка“. В полето копирате връзката към страницата, която предварително сте взели при „Преглед“, кликвате с десен бутон на мишката и от менюто избирате „Копиране на връзката“. (Фиг.5)


Фиг.5
1.       Когато се готови натиснете бутона „Публикуване“
2.       Изберете „Преглед“ за да видите как ще се изобразява на екрана.Няма коментари:

Публикуване на коментар