СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Първомай

Ние четем в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Първомай


Етап 2018-2019 година


Национална седмица на четенето - 22-26 октомври 2018 г.

 

  Седмицата стартира с участието на известния творец за деца Борислав Ганчев /Борко Бърборко/, който представи своите творби пред учениците от начален етап. Заедно с него децата четоха стихове и гатанки, а публиката реагира с любопитство и весели възгласи на въпросите му.
Библиотекарят на училището – Стоянка Иванова, гостува на ученици от начален етап и увлекателно разказа на децата интересни приказни истории.
Четвъртокласници от СУ „Златаров“ посетиха ОДЗ „Осми март“ и ОДЗ „Марица“ и четоха приказки на бъдещите първокласници.
Ученици от V, VI, и VII клас проведоха езиково състезание „Опознай българския език!“, в което провериха своите знания, свързани с правописа и граматиката на българския език. Специална изненада след приключване на състезанието бе вкусна торта за участниците.
Учениците от гимназиален етап разсъждаваха и дискутираха, представяйки проекти и презентации на свои любими автори и произведения.
Други инициативи по време на седмицата бяха - размяна на книги между ученици, забавни образователни игри, маратон на четенето, създаване на класни библиотеки, съвместни дейности с родители, с ученици от целодневната организация на учебния ден и с представители от ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1894г.- гр. Първомай“.
Проведените инициативи разкриха таланта и любознателността на учениците към необятния свят на книгите. Любов към знание и стремеж към усъвършенстване.

Етап 2015-2016 година
57 ученици от I до VI клас бяха наградени като най-добри четци, разказвачи и владеещи отлично българския правопис в Националната седмица на четенето /07-12.12.2015 г./
22 книги – българска художествена литература, подари на училищната библиотека кметът на община Първомай – г-н Ангел Папазов.
Библиотечни кътове с книги, дарени от ученици и родители, бяха устроени в класните стаи.
Вълнуващ бе и маратонът на четенето с ученици от начален етап и местната писателка на детски приказки Красимира Славова.
В края на Националната седмица на четенето учениците от VIIIа клас получиха от свой преподавател подаръци - книги на английски език със заглавие „Добре дошли във Великобритания“.
Подаряването и размяната на книги бе съпътстваща седмицата инициатива.Няма коментари:

Публикуване на коментар