четвъртък, 24 януари 2019 г.

СУ „Св. Софроний Врачански“

Ден на ръкописното писмо


Второкласниците от СУ „Св. Софроний Врачански“ с желание се включиха в инициатива, посветена на Международен ден на краснописа. Учениците старателно преписаха част от стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов. Листовете, върху които работиха, бяха с картинки, изобразяващи красивата природа и богатства на страната ни. 


За моите ученици краснописът е ежедневие! Още от първи клас, децата с удоволствие изпълняваха задачите, свързани с краснописа. През годините те ежедневно полагаха старание и така неусетно придобиха умението да пишат правилно, четливо и красиво. Едно от любимите занимания на всички ученици е да подготвяме красиво написани странички, свързани с различни празници и да ги подреждаме в изложби. 


  На 23 януари в цял свят се отбелязва Денят на ръкописното писмо. Инициатор на този празник става Асоциацията на производители на принадлежности за писане. Датата е избрана в чест на рождението на американския държавник Джон Хенкок, който пръв е поставил подписа си под Декларацията на независимостта. 23 януари по свой начин отбелязаха и децата от II е клас в СУ „Св. Софроний Врачански“. Мото на училищната инициатива беше „Пиша красиво“.

Цялата информация

Международен ден на ръкописното писмо


Второкласниците от СУ „Св. Софроний Врачански“ с желание се включиха в инициатива, посветена на Международния ден на ръкописното писмо. Учениците старателно преписаха част от стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов. Листовете, върху които работиха, бяха с картинки, изобразяващи красивата природа и богатства на страната ни.

Цялата информация

Няма коментари:

Публикуване на коментар