понеделник, 16 декември 2019 г.

ЕГ „Иван Вазов“- Пловдив

ЕГ „Иван Вазов“- Пловдив в Националната седмица на четенето / 09.12-13.12.2019 г./

Читателски маратон за осмокласници 

   Литературен салон събра на 13.12.2019 г. почитателите на хубавата книга в училищната библиотека. Младите читатели от VIII ж клас /в час по БЕЛ с преподавател г-жа Ивелина Чепилска/ представиха увлекателно и убедително своите любими автори и заглавия. Осмокласниците взеха участие в конкурс за „Най-добър разказвач“, на който жури от техни съученици връчи първа награда на ученичката Анна Мандаджиева. Участниците си обещаха тази инициатива да стане традиция.


По ботевски


Учениците от 11 з и 11 е клас в час по БЕЛ с преподавател г-жа Катя Гечева вдъхновено рецитираха стихотворенията на Христо Ботев. Инициативата бе подета от Димитър Спасов от 11 з клас и Борис Ангелов от 11 е клас. С изключителен ентусиазъм учениците запяха „Жив е той, жив е“. Така спонтанно и искрено заявиха своята гордост, че живеят на Земята на Ботев и че са достойни потомци на велики герои и поети.

Отдаване на почит към двама от най - любимите български автори - Никола Вапцаров и Димитър Димов


  110-годишнината от рождението на Никола Вапцаров и Димитър Димов бе отбелязана със съвместната инициатива на учениците от 12б и 12д /с класни ръководители Силвия Димитрова и Стела Василева / на 10 декември в часа на класа.
Испанската паралелка се събра в училищната библиотека, където изгледа кратък документален филм, посветен на живота на романиста Димов.

Цялата информация

Няма коментари:

Публикуване на коментар