събота, 15 октомври 2016 г.

ОУ „Стоян Михайловски”

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО



В състезанието по български език, проведено в рамките на Националната седмица на четенето, активно участваха учениците от VIБ клас – ОУ „Стоян Михайловски”. Разделени на два отбора, те решаваха езикови задачи и демонстрираха знанията си за видовете изречения по състав. Показаха умения за кратко време да посочат голям брой синтактични синоними, редактираха и съставяха текстове. Висока оценка за представянето си заслужиха: Иван Илев, Виктор Минчев, Илияна Минчева, Йордан Георгиев, Християна Баирска и Момчил Александров.

Целта на състезанието  „Език свещен на моите деди” е да провокира интереса на учениците към родния език и неговите богати изразни възможности.
            





КНИГИТЕ – НОВИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ И РЕШЕНИЯ, ОБОГАТЯВАНЕ, ДРУГ СВЯТ



За любознателните и вдъхновени почитатели на хубавата книга четенето е омагьосващо и невероятно! То ги изпълва с въодушевление и развихря въображението. Помага им по-добре да разбират света, да откриват винаги нещо ново и да учат, докато се забавляват. За да подобрят своите умения за четене с разбиране, петокласниците от ОУ „Стоян Михайловски” старателно водят читателски дневници. Така развиват качества като усърдие и постоянство, упоритост и самоконтрол. И не само систематизират и запомнят прочетеното, но и насочват вниманието си към силата и смисъла на думите. Читателски дневници попълват всички петокласници, но най-добри във воденето им са: Полина Пенчева, Христина Калъчева, Борислав Стефанов, Ели Маркачева, Алекс Златанов, Милен Шаламанов, Никола Михалски, Виктория Николова, Весела Бонева, Михаела Александрова и Мариела Атанасова. Петокласниците не само систематизират и запомнят прочетеното, но и насочват вниманието си към силата и смисъла на думите.


                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар